As principais variables para acelerar o deterioro dos alimentos son: temperatura, humidade, exposición ao osíxeno e presenza de luz. Non obstante, aínda que os ASLT axudan a aforrar tempo, só permiten predicións de vida útil cun certo grao de erro e aplican factores de aceleración estándar. O centro tecnolóxico AINIA desenvolveu unha ferramenta informática que permite predecir a caducidade dos alimentos que non son moi perecedos, así como comparar diferentes lotes e validar a súa vida útil máis rápido.
Este prototipo de software, baseado en modelos matemáticos, xa se probou con produtos de cinco marcas valencianas que colaboraron neste proxecto para predecir a degradación de merendas, galletas e purés de froitas ou vexetais. Ademais, estas empresas participaron no desenvolvemento do proxecto, axudando ao equipo técnico de AINIA a identificar os problemas e as principais necesidades do sector nesta materia.
Segundo Marta Gisbert, técnico do departamento de novos produtos de AINIA, "a industria alimentaria necesita innovar no deseño de produtos e facelo máis rápido que a competencia, pero á vez necesita asegurar criterios de calidade e de caducidade como os requisitos do consumidor. Este novo modelo preditivo permítenos anticipar e obter información sobre como se comportará o produto e que a caducidade levará moito menos tempo ".
O software permite o desenvolvemento dunha metodoloxía robusta, obxectiva e rápida, apoiada por novas tecnoloxías baseadas na estatística, que axuda no proceso de toma de decisións no desenvolvemento de novos produtos ou fórmulas e como control de calidade para a validación de lotes.
Estímase que máis de 900 empresas de lanches, galletas e purés da Comunidade Valenciana e preto de 12.000 nacionais poden beneficiarse deste novo modelo de predición desenvolvido por AINIA.
Este prototipo de software, baseado en modelos matemáticos, xa se probou con produtos de cinco marcas valencianas que colaboraron neste proxecto para predecir a degradación de merendas, galletas e purés de froitas ou vexetais. Ademais, estas empresas participaron no desenvolvemento do proxecto, axudando ao equipo técnico de AINIA a identificar os problemas e as principais necesidades do sector nesta materia.
Segundo Marta Gisbert, técnico do departamento de novos produtos de AINIA, "a industria alimentaria necesita innovar no deseño de produtos e facelo máis rápido que a competencia, pero á vez necesita asegurar criterios de calidade e de caducidade como os requisitos do consumidor. Este novo modelo preditivo permítenos anticipar e obter información sobre como se comportará o produto e que a caducidade levará moito menos tempo ".
O software permite o desenvolvemento dunha metodoloxía robusta, obxectiva e rápida, apoiada por novas tecnoloxías baseadas na estatística, que axuda no proceso de toma de decisións no desenvolvemento de novos produtos ou fórmulas e como control de calidade para a validación de lotes.
Estímase que máis de 900 empresas de lanches, galletas e purés da Comunidade Valenciana e preto de 12.000 nacionais poden beneficiarse deste novo modelo de predición desenvolvido por AINIA.
Comentarios
Publicar un comentario